Woerden heeft een nieuwe wethouder voor financiën en ruimte

Foto:
 Ad de Regt, nieuwe wethouder gemeente Woerden

Ad de Regt kan aan de slag als nieuwe wethouder van Woerden. De nieuwe wethouder, die werd voorgedragen door LijstvanderDoes, werd donderdagavond 18 februari benoemd door de gemeenteraad. Dit gebeurde in een digitale gemeenteraadsvergadering. De Regt volgt Arthur Bolderdijk op, die begin januari opstapte.

Benoeming door de raad

Vorige maand presenteerde LijstvanderDoes Ad de Regt als nieuwe kandidaat wethouder. De benoeming is een bevoegdheid van de gemeenteraad. Deze heeft nu met grote meerderheid ‘ja’ gezegd.  Van de 30 uitgebrachte stemmen, waren 28 stemmen vòòr, 1 stem tegen en 1 stem ongeldig. Het college beslist over de portefeuilles van wethouders maar het is nu al bekend dat De Regt een groot deel van de portefeuille zal overnemen van Bolderdijk, waaronder financiën en openbare ruimte.

Reactie

De Regt (Papekop, 63 jaar) is blij met zijn benoeming en de brede steun in de raad: “Het is een voorrecht om te mogen besturen in een prachtige, dynamische en ambitieuze gemeente als Woerden. Woerden ligt bij mij -bij wijze van spreken- naast de deur. Ik kom er vaak en ligt me dus na aan het hart. Ik verheug me op een constructieve en open samenwerking met de raad, in het college en met de ambtenaren. En ik zie uit naar vele plezierige contacten met inwoners en ondernemers, zowel in de stad als in de dorpen!“

Ervaren bestuurder

Drs. Ad de Regt is een ervaren bestuurder, vooral in het lokaal openbaar bestuur. Hij was eerder wethouder in Oudewater en IJsselstein en vervulde diverse andere bestuursfuncties voor maatschappelijke organisaties. Ad de Regt was in 2018 formateur van de huidige Woerdense coalitie. Hij kent Woerden en de Woerdense politiek-bestuurlijke situatie goed.

Als ondernemer verricht hij sinds vele jaren uiteenlopende opdrachten als bestuurs- en communicatieadviseur, procesmanager, mediator, coach en voorzitter. Momenteel is hij onder andere (parttime) algemeen voorzitter van een brancheorganisatie en medebestuurder van het Fulcotheater in IJsselstein.

Bron: Gemeente